Länge sen jag la ut nåt recept här så här kommer en förrätt o en varmrätt som jag bjöd vänner på i lördags.
Nubbesallad.
4 pers.
2-3 kokta kalla potatisar i tärningar
300 gr matjessill i bitar
2dl gräddfil
1dl majonäs
1 finhackad rödlök
1 msk gräslök
Salt o peppar
Rör ihop allt o smaksätt.
Fördela i fyra glas o ät med ett gott knäckebröd.
Drick med fördel en kall snapps till.
Fläskytterfilé i sockerkaksform.
Putsa o lägg filen i en rak sockerkaks/brödform.
Blanda ihop 3 dl grädde, 1 dl lingonsylt, 2 msk soja, 1 köttbuljongtärning, 1/2 tsk vitpeppar, 1 tsk salt.
Slå allt över filen.
Ställ i ugn 175 gr i 90 min.
Ös lite emellanåt.
Ta upp köttet o lägg i folie.
Sila av skyn o späd med 1 dl grädde o red av till en sås.
Smaksätt.
Skiva o slå över lite sås.
Ha gärna lite sås vid sidan om för den är försvinnande god.
Jag serverade klyftpotatis o svartvinbärsgele till detta.
O en sallad.
❤️
Kommentera