Länge sen jag la ut nåt recept här så här kommer en förrätt o en varmrätt som jag bjöd vänner på i lördags. 


Nubbesallad. 
4 pers. 
2-3 kokta kalla potatisar i tärningar 
300 gr matjessill i bitar
2dl gräddfil
1dl majonäs
1 finhackad rödlök
1 msk gräslök
Salt o peppar

Rör ihop allt o smaksätt. 
Fördela i fyra glas o ät med ett gott knäckebröd. 
Drick med fördel en kall snapps till. 


Fläskytterfilé i sockerkaksform. 



Putsa o lägg filen i en rak sockerkaks/brödform. 
Blanda ihop 3 dl grädde, 1 dl lingonsylt, 2 msk soja, 1 köttbuljongtärning, 1/2 tsk vitpeppar, 1 tsk salt. 
Slå allt över filen. 
Ställ i ugn 175 gr i 90 min. 
Ös lite emellanåt.
Ta upp köttet o lägg i folie. 
Sila av skyn o späd med 1 dl grädde o red av till en sås. 
Smaksätt. 
Skiva o slå över lite sås. 
Ha gärna lite sås vid sidan om för den är försvinnande god. 

Jag serverade klyftpotatis o svartvinbärsgele till detta. 
O en sallad. 

❤️




Kommentera

Publiceras ej